Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τελευταίες εξελίξεις 8/10/12: Υπουργική Απόφαση Κατάχωσης!



Υπουργική Απόφαση Κατάχωσης του Ναού!

Οι χύδην κυβερνητικοί μας προύχοντες, πολιτευτές και διοικητικοί, σε όλο το ανθελληνικό τους μεγαλείο. Ο κ. Τζαβάρας ζήλεψε την «δόξα» του προκατόχου του, του Γερουλάνου, και όπως φαίνεται επιθυμεί να γραφτεί και το δικό του όνομα ανάμεσα στους νεκροθάφτες του ελληνικού πολιτισμού.
Την Παρασκευή αναρτήθηκε η απόφασή του περί κατάχωσης του Ναού της Αφροδίτης! Εξέδωσε δηλ. Υπουργική Απόφαση για την κατάχωση!

Ούτε ο αρχηγός του, ο κ. Σαμαράς, δεν τόλμησε να προχωρήσει σε κατάχωση όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού το 2009. Αντιθέτως, άφηνε να διαφανεί ότι θα προχωρήσει σε Υπουργική Απόφαση για την απαλλοτρίωση ολοκλήρου του οικοπέδου.

Τρεισήμισι χρόνια μετά, αντί για Υπουργική Απόφαση Απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, στελέχη του ιδίου κόμματος μαζί με τις διοικητικές ορντινάντσες του συγκυβερνώντος κόμματος, προχώρησαν σε Υπουργική Απόφαση Κατάχωσης του μνημείου!

Το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η απόφαση για την ύπαρξη του μνημείου, είναι πασιφανές και στον πλέον άσχετο διότι ο χώρος ανήκει ακόμη σε ιδιώτη. Με μια απλή δικαστική απόφαση στο ορατό μέλλον, ο ιδιώτης θα αποκτήσει το δικαίωμα να ανεγείρει οικοδομική κατασκευή επάνω από τον ναό (αφήνοντας απλώς το τμήμα αυτό του ναού στα μαύρα σκοτάδια του υπογείου). Επιστρέφουμε δηλ. σχεδόν στο 1936 και στο 1971 όταν, παρόλο που ήταν γνωστό ότι υπήρχε το μνημείο, κτίστηκαν πάνω του οικοδομές. Και θα πρέπει οι επόμενες γενιές να περιμένουν άλλα 70 ή 80 χρόνια για να υπάρξουν ελπίδες να ανασκαφεί ο ναός.


Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Ίσως τώρα να αρχίζει. Εκτός από τη φύλαξη του ναού (αναγκαίο τώρα όσο ποτέ άλλοτε γιατί ο εργολάβος μπορεί να επανακάμψει έχοντας πλέον στα χέρια του την Υπ. Απόφαση), δίδεται ο νομικός αγώνας στα διοικητικά δικαστήρια για προσωρινή απόρριψη και αίτηση αναστολής των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου